Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stracciatella to nie tylko popularny deser,ale także niepozornie wyglądająca lecz smaczna zupka. Potrawa romańska,wywodząca się z tzw biednej kuchni. Łagodna w smaku i bardzo pożywna.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 102
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 102
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Składniki
Wbić jajko do miseczki,dodać bułkę, ser,szczyptę gałki.
Wlać masę na gotujący się rosół. Powstanie zwarzona zupa- na czym rzecz polega. Chwilę pogotować.Podawać posypaną serem.
Można też zaostrzyć smak pieprzem,świeżo posiekaną pietruszką.
Istnieją wersje ,które radzą dodawać pietruszkę do masy jajecznej,skórkę cytrynową, zastępować bułkę najdrobniejszym makaronem lub semoliną, czy też przyrządzać zupę na rosole z pokrojona marchewką.