Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stracciatella to nie tylko popularny deser,ale także niepozornie wyglądająca lecz smaczna zupka. Potrawa romańska,wywodząca się z tzw biednej kuchni. Łagodna w smaku i bardzo pożywna.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1711
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17877
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1711
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17877
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Składniki
Wbić jajko do miseczki,dodać bułkę, ser,szczyptę gałki.
Wlać masę na gotujący się rosół. Powstanie zwarzona zupa- na czym rzecz polega. Chwilę pogotować.Podawać posypaną serem.
Można też zaostrzyć smak pieprzem,świeżo posiekaną pietruszką.
Istnieją wersje ,które radzą dodawać pietruszkę do masy jajecznej,skórkę cytrynową, zastępować bułkę najdrobniejszym makaronem lub semoliną, czy też przyrządzać zupę na rosole z pokrojona marchewką.