Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stracciatella to nie tylko popularny deser,ale także niepozornie wyglądająca lecz smaczna zupka. Potrawa romańska,wywodząca się z tzw biednej kuchni. Łagodna w smaku i bardzo pożywna.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7960
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2147
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7960
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2147
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Składniki
Wbić jajko do miseczki,dodać bułkę, ser,szczyptę gałki.
Wlać masę na gotujący się rosół. Powstanie zwarzona zupa- na czym rzecz polega. Chwilę pogotować.Podawać posypaną serem.
Można też zaostrzyć smak pieprzem,świeżo posiekaną pietruszką.
Istnieją wersje ,które radzą dodawać pietruszkę do masy jajecznej,skórkę cytrynową, zastępować bułkę najdrobniejszym makaronem lub semoliną, czy też przyrządzać zupę na rosole z pokrojona marchewką.