Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 931
Dodano: 02.07.2008
Odsłon: 7923
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kroimy drobno marchewkę, ziemniaki i cebulę, gotujemy w bulionie (może być z kostki). Po jakimś czasie dodajemy pokrojoną rybę (na drobniejsze kawałki, "akurat na łyżkę" ;) ). Gotujemy do miękkości warzyw i oczywiście aż ryba nie będzie surowa. No i jeśli mieszkamy w akademiku pilnujemy garnka, bo zdarza się wyjadanie prosto z niego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Ashira 28 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
śmietany w sumie nie próbowałam, mi smakuje taka goła;)chociaż raz zrobiłam eksperyment z mąką i nie było źle
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Zlotowlosa 28 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
A nie dodajesz smietany ani maki do zagęszczania ? :) Czy to psuje smak zupy ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

bozenas 21 września 2008Zgłoś do usunięcia
podobnie gotuję zupę od wakacji które spędziłam mad morzem,jest pyszna delikatna,dodaję tylko więcej różnych jarzyn,pietruszkę seler kapustę włoską porę,a ryby to np tilapia,sola,sandacz po płacie pokrojonym w paseczki0 Kto głosował? | Odpowiedz

anthusa 05 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Swietny przepis ! Przypominaja sie stare dobre czasy ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ashira 05 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Tu nie chodzi o to żeby być smakoszem bo dla biednego studenta taka zupa to rarytas;] ugotuj i spróbuj zanim skomentujesz, bo możesz się bardzo zaskoczyć.1 Kto głosował? | Odpowiedz

150krysia150 04 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
SŁABY A GDZIE RYBA? JEŚLI TO JAKA? Podaj prawdziwy przepis z RYBĄ w roli głównej.SMAKOSZKA RYB0 Kto głosował? | Odpowiedz