Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna zupa
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8273
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 451
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8273
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 451
Składniki
W dużym garnku na zupę stopić masło, dodać cebulę i zeszklić na średnim ogniu, aż cebula będzie przezroczysta. Podczas gdy cebula się smaży, umieścić pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, wodę i bulion w proszku w drugim garnku i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości - około 10 minut. Nie przegotować. Doprawić pieprzem do smaku. Do zeszklonej cebuli dodać mąkę by całość zgęstniała. Smażyć ok. 2 minuty, stale mieszając. Stopniowo dodawać mleko i dobrze wymieszać. Gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż całość się dobrze ogrzeje. Dodać mieszaninę z ziemniakami i marchwią. Dodać natkę pietruszki i tymianek i podgrzać. Podawać gorącą.