Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie na Wielkanoc i nie tylko
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3177
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 578
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3177
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 578
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Składniki
Obierz cebulę i czosnek, pokrój na ćwiartki.
Grzyby umyj i namocz w 1/2 szklanki wody.
Kiełbasę nakłuj w kilku miejscach. Boczek pokrój w kostkę.
Zagotuj 3 szklanki wody, dodaj grzyby, cebulę i czosnek, lekko posól. Włóż kiełbasę i połowę boczku, gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut - do miękkości. Po 20 minutach gotowania dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.
Ugotowaną kiełbasę pokrój w krążki i włóż z powrotem do zupy. Wlej żur, wsyp rozkruszony majeranek i zagotuj.
Zdejmij z ognia i połącz ze śmietaną. Jajka pokrój na cząstki, rozłóż na talerzach i zalej zupą. Pozostały boczek wysmaż na suchej patelni. Ziemniaki przełóż do oddzielnej miseczki i polej tłuszczem ze skwarkami