Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkostrawne. W wakacje na moim stole co najmniej raz w tygodniu:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13676
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13676
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, kroimy ze skórką. Najlepiej kupić małe cukinie wtedy nie trzeba usuwać gniazd nasiennych tylko można w całości kroić. Pokrojoną cukinię wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, oliwą z oliwek i dusimy ok 15 min.
W tym czasie kroimy cebulkę w kosteczkę i podsmażamy z kiełbasą. Kroimy w grubą kostkę paprykę i wszystko to wrzucamy do garnka z cukinią. Podlewamy to jeszcze wodą i dusimy aż papryka i cukinia zmiękną.
Ja przyprawiam wszystko do smaku, dodaje koncentratu, żeby całość nabrała ładnego kolorku i dodaję sporo oregano. Najlepiej smakuje ze świeżą bułeczką. Polecam !!!