Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkostrawne. W wakacje na moim stole co najmniej raz w tygodniu:)
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 62
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 274
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 62
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 274
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, kroimy ze skórką. Najlepiej kupić małe cukinie wtedy nie trzeba usuwać gniazd nasiennych tylko można w całości kroić. Pokrojoną cukinię wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, oliwą z oliwek i dusimy ok 15 min.
W tym czasie kroimy cebulkę w kosteczkę i podsmażamy z kiełbasą. Kroimy w grubą kostkę paprykę i wszystko to wrzucamy do garnka z cukinią. Podlewamy to jeszcze wodą i dusimy aż papryka i cukinia zmiękną.
Ja przyprawiam wszystko do smaku, dodaje koncentratu, żeby całość nabrała ładnego kolorku i dodaję sporo oregano. Najlepiej smakuje ze świeżą bułeczką. Polecam !!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa cebulowa
Zupy
Zakwas na żurek
Zupy
Cukiniowo - marchewkowa zupa krem
Zupy
Żurek siostry Anastazji
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa z grzankami z serem camembert bez dodatku wina wytrawnego. Idea...
Odsłon: 17
Zakwas na żurek
Przygotuj się na Święta Wielkanocne - ten zakwas potrzebuje 7 dni aby w pełni...
Odsłon: 105