Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 528
Dodano: 01.09.2009
Odsłon: 11988
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Cukinię dokładnie myjemy, kroimy ze skórką. Najlepiej kupić małe cukinie wtedy nie trzeba usuwać gniazd nasiennych tylko można w całości kroić. Pokrojoną cukinię wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, oliwą z oliwek i dusimy ok 15 min.
W tym czasie kroimy cebulkę w kosteczkę i podsmażamy z kiełbasą. Kroimy w grubą kostkę paprykę i wszystko to wrzucamy do garnka z cukinią. Podlewamy to jeszcze wodą i dusimy aż papryka i cukinia zmiękną.
Ja przyprawiam wszystko do smaku, dodaje koncentratu, żeby całość nabrała ładnego kolorku i dodaję sporo oregano. Najlepiej smakuje ze świeżą bułeczką. Polecam !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

smaker69pl 26 września 2019Zgłoś do usunięcia
muj stary jest fanatykiem leczo i mi to do dupy pakuje co wieczurpozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

aki0406 02 września 2009Zgłoś do usunięcia
ja dodaję sporo pomidorów bez przecieru0 Kto głosował? | Odpowiedz