Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Tylko 1 zł za porcję. 80 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 10 porcji.
Mięso kroję w kosteczkę. Oprószam przyprawami, podsmażam na rozgrzanym oleju i przekładam do rondla.
Podsmażam pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaję je do mięsa razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zalewam bulionem i zagotowuję. Duszę na małym ogniu 45-50 min.
Obie słodkie papryki oczyszczam, kroję w kostkę i krótko podsmażam. Wrzucamdo zupy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami oraz całą ostrą papryczką. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodaję koncentrat i przyprawy.
Robię zasmażkę: 2 łyżki mąki podsmażam na 4 łyżkach oleju. Mieszam z zupą. Dekoruję natką.Źródło: Kobieta i życie