Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5452
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 959
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5452
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 959
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1387
Składniki
Tylko 1 zł za porcję. 80 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 10 porcji.
Mięso kroję w kosteczkę. Oprószam przyprawami, podsmażam na rozgrzanym oleju i przekładam do rondla.
Podsmażam pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaję je do mięsa razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zalewam bulionem i zagotowuję. Duszę na małym ogniu 45-50 min.
Obie słodkie papryki oczyszczam, kroję w kostkę i krótko podsmażam. Wrzucamdo zupy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami oraz całą ostrą papryczką. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodaję koncentrat i przyprawy.
Robię zasmażkę: 2 łyżki mąki podsmażam na 4 łyżkach oleju. Mieszam z zupą. Dekoruję natką.Źródło: Kobieta i życie