Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 362
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14951
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1791
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17424
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 362
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14951
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1791
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17424
Składniki
Tylko 1 zł za porcję. 80 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 10 porcji.
Mięso kroję w kosteczkę. Oprószam przyprawami, podsmażam na rozgrzanym oleju i przekładam do rondla.
Podsmażam pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaję je do mięsa razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zalewam bulionem i zagotowuję. Duszę na małym ogniu 45-50 min.
Obie słodkie papryki oczyszczam, kroję w kostkę i krótko podsmażam. Wrzucamdo zupy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami oraz całą ostrą papryczką. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodaję koncentrat i przyprawy.
Robię zasmażkę: 2 łyżki mąki podsmażam na 4 łyżkach oleju. Mieszam z zupą. Dekoruję natką.Źródło: Kobieta i życie