Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3318
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422382
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2351
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3318
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422382
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2351
Składniki
Tylko 1 zł za porcję. 80 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 10 porcji.
Mięso kroję w kosteczkę. Oprószam przyprawami, podsmażam na rozgrzanym oleju i przekładam do rondla.
Podsmażam pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaję je do mięsa razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zalewam bulionem i zagotowuję. Duszę na małym ogniu 45-50 min.
Obie słodkie papryki oczyszczam, kroję w kostkę i krótko podsmażam. Wrzucamdo zupy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami oraz całą ostrą papryczką. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodaję koncentrat i przyprawy.
Robię zasmażkę: 2 łyżki mąki podsmażam na 4 łyżkach oleju. Mieszam z zupą. Dekoruję natką.Źródło: Kobieta i życie