Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zupa z białymi szparagami"
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 621
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8704
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1910
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 621
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8704
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1910
Składniki
Szparagi, marchewkę, pietruszkę obierz i umyj. Pierś kurczaka pokrój w paski.
Zagotuj 2 l wody w szerokim garnku, dodaj sól, cukier i sok z cytryny. Włóż szparagi i ugotuj je na miękko. Do tego samego wywaru dodaj obierki ze szparagów. Gotuj na ogniu 20 minut.
Na rozgrzanym mocno oleju przesmaż kurczaka. Zalej go wywarem, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotuj 20 minut.
Na koniec dorzuć szparagi, dodaj zahartowaną śmietanę i mąkę rozrobioną z wodą. Dopraw całość białym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax