Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zupa z białymi szparagami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12502
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13495
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5701
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12502
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13495
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5701
Składniki
Szparagi, marchewkę, pietruszkę obierz i umyj. Pierś kurczaka pokrój w paski.
Zagotuj 2 l wody w szerokim garnku, dodaj sól, cukier i sok z cytryny. Włóż szparagi i ugotuj je na miękko. Do tego samego wywaru dodaj obierki ze szparagów. Gotuj na ogniu 20 minut.
Na rozgrzanym mocno oleju przesmaż kurczaka. Zalej go wywarem, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotuj 20 minut.
Na koniec dorzuć szparagi, dodaj zahartowaną śmietanę i mąkę rozrobioną z wodą. Dopraw całość białym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax