Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zupa z białymi szparagami"
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 18
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1109
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 195
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 777
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 822
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 18
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1109
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 195
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 777
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 822
Składniki
Szparagi, marchewkę, pietruszkę obierz i umyj. Pierś kurczaka pokrój w paski.
Zagotuj 2 l wody w szerokim garnku, dodaj sól, cukier i sok z cytryny. Włóż szparagi i ugotuj je na miękko. Do tego samego wywaru dodaj obierki ze szparagów. Gotuj na ogniu 20 minut.
Na rozgrzanym mocno oleju przesmaż kurczaka. Zalej go wywarem, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotuj 20 minut.
Na koniec dorzuć szparagi, dodaj zahartowaną śmietanę i mąkę rozrobioną z wodą. Dopraw całość białym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax