Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna zupa z rabarbarem, szczawiem i pokrzywą"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 487
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 655
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 808
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 707
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 487
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 655
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 808
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 707
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj.
W osobnym rondelku zeszklij na maśle cebulkę pokrojoną w kostkę i dodaj ją do wywaru z włoszczyzny.
Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z zupy, a dołóż dokładnie umyty i drobno posiekany szczaw.
Na maśle podsmaż posiekaną młodą pokrzywę oraz drobne kawałki rabarbaru. Wrzuć do zupy.
Gdy będą miękkie, dodaj pieprz, rozrobioną w wodzie mąkę oraz śmietankę. Gotową zupę podawaj z jajkiem i naleśnikami.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax