Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna zupa z rabarbarem, szczawiem i pokrzywą"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 86
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 86
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj.
W osobnym rondelku zeszklij na maśle cebulkę pokrojoną w kostkę i dodaj ją do wywaru z włoszczyzny.
Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z zupy, a dołóż dokładnie umyty i drobno posiekany szczaw.
Na maśle podsmaż posiekaną młodą pokrzywę oraz drobne kawałki rabarbaru. Wrzuć do zupy.
Gdy będą miękkie, dodaj pieprz, rozrobioną w wodzie mąkę oraz śmietankę. Gotową zupę podawaj z jajkiem i naleśnikami.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax