Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna zupa z rabarbarem, szczawiem i pokrzywą"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7596
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2662
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7596
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2662
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj.
W osobnym rondelku zeszklij na maśle cebulkę pokrojoną w kostkę i dodaj ją do wywaru z włoszczyzny.
Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z zupy, a dołóż dokładnie umyty i drobno posiekany szczaw.
Na maśle podsmaż posiekaną młodą pokrzywę oraz drobne kawałki rabarbaru. Wrzuć do zupy.
Gdy będą miękkie, dodaj pieprz, rozrobioną w wodzie mąkę oraz śmietankę. Gotową zupę podawaj z jajkiem i naleśnikami.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax