Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna zupa z rabarbarem, szczawiem i pokrzywą"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30991
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9676
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2165
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4162
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 878
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30991
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9676
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2165
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4162
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 878
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj.
W osobnym rondelku zeszklij na maśle cebulkę pokrojoną w kostkę i dodaj ją do wywaru z włoszczyzny.
Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z zupy, a dołóż dokładnie umyty i drobno posiekany szczaw.
Na maśle podsmaż posiekaną młodą pokrzywę oraz drobne kawałki rabarbaru. Wrzuć do zupy.
Gdy będą miękkie, dodaj pieprz, rozrobioną w wodzie mąkę oraz śmietankę. Gotową zupę podawaj z jajkiem i naleśnikami.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax