Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zupę krem z dyni, której nie gotuje się na górnym źródle ciepła, ale zapieka w piekarniku:) Do zupy dodaje się też Parmezan...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 470
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 285
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1460
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 470
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 285
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1460
Składniki
Dynię myję i osuszam. Odkrajam jej "wieczko". Wydrążam z niej pestki i włókna.
Masło rozgrzewam na patelni (2-3 minuty), dodaję pokrojoną łodygę selera, pietruszkę, bazylię i tymianek. .
Do wydrążonej dyni wlewam bulion warzywny, wyżej wymienione i podsmażone składniki, czosnek, ser, sól i pieprz. Całą zawartość mieszam i nakrywam "wieczkiem".
Wstawiam dynię do piekarnika na 2 godziny, rozgrzanego do temperatury 230 stopni. Po 2 godzinach wyjmuję dynię i jej zawartość przelewam do garnka. Z bulionu usuwam czosnek.
Łyżką wydrążam miąższ ze ścianek dyni i dodaję do bulionu. Całą zupę miksuję blenderem, aż do uzyskania konsystencji kremu.