Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zupę krem z dyni, której nie gotuje się na górnym źródle ciepła, ale zapieka w piekarniku:) Do zupy dodaje się też Parmezan...
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11386
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 54
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7666
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154972
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1080
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11386
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 54
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7666
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154972
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1080
Składniki
Dynię myję i osuszam. Odkrajam jej "wieczko". Wydrążam z niej pestki i włókna.
Masło rozgrzewam na patelni (2-3 minuty), dodaję pokrojoną łodygę selera, pietruszkę, bazylię i tymianek. .
Do wydrążonej dyni wlewam bulion warzywny, wyżej wymienione i podsmażone składniki, czosnek, ser, sól i pieprz. Całą zawartość mieszam i nakrywam "wieczkiem".
Wstawiam dynię do piekarnika na 2 godziny, rozgrzanego do temperatury 230 stopni. Po 2 godzinach wyjmuję dynię i jej zawartość przelewam do garnka. Z bulionu usuwam czosnek.
Łyżką wydrążam miąższ ze ścianek dyni i dodaję do bulionu. Całą zupę miksuję blenderem, aż do uzyskania konsystencji kremu.