Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja posiada 215 kcal
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 2082
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 296
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 250
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 2082
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 296
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 250
Składniki
Wołowinę pokrój na paski. Z sosu sojowego, pasty tamaryndowej, sosu chili, cukru i połowy oleju przygotuj marynatę, dodaj do niej zmiażdżony czosnek. Marynatą zalej mięso i odstaw na godzinę. Szalotki obierz, większe przekrój na połówki. W woku rozgrzej olej, przez chwilę podsmaż cebulę, dodaj wołowinę wraz z marynatą i smaż na dużym ogniu przez 5-6 minut. Przed podaniem posyp posiekanymi orzechami ziemnymi. Podawaj z ryżem albo makaronem ryżowym