Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja posiada 215 kcal
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2335
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3480
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4232
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74205
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 578
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2335
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3480
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4232
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74205
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 578
Składniki
Wołowinę pokrój na paski. Z sosu sojowego, pasty tamaryndowej, sosu chili, cukru i połowy oleju przygotuj marynatę, dodaj do niej zmiażdżony czosnek. Marynatą zalej mięso i odstaw na godzinę. Szalotki obierz, większe przekrój na połówki. W woku rozgrzej olej, przez chwilę podsmaż cebulę, dodaj wołowinę wraz z marynatą i smaż na dużym ogniu przez 5-6 minut. Przed podaniem posyp posiekanymi orzechami ziemnymi. Podawaj z ryżem albo makaronem ryżowym