Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja posiada 215 kcal
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Wołowinę pokrój na paski. Z sosu sojowego, pasty tamaryndowej, sosu chili, cukru i połowy oleju przygotuj marynatę, dodaj do niej zmiażdżony czosnek. Marynatą zalej mięso i odstaw na godzinę. Szalotki obierz, większe przekrój na połówki. W woku rozgrzej olej, przez chwilę podsmaż cebulę, dodaj wołowinę wraz z marynatą i smaż na dużym ogniu przez 5-6 minut. Przed podaniem posyp posiekanymi orzechami ziemnymi. Podawaj z ryżem albo makaronem ryżowym