Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy do sporządzenia zakwas nadający się potem do gotowania pysznego barszczyku białego z jajeczkiem i kiełbaską.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3829
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 243
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13362
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2649
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3829
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 243
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13362
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2649
Składniki
Czosnek ząbki wrzucić do słoja, wsypać mąkę, majeranek, włożyć piętki lub kromki ( ewentualnie przy dzieciach niejedzących skórek od chleba ) zalać to wszystko ciepłą wodą z kranu, możemy także dodać mały korzonek chrzanu jeżeli lubimy ostrzejszy, dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce lub na parapet jeżeli nie jest nam potrzebny za 3-4 dni tylko np. za tydzień lub dłużej.
Jeżeli wykorzystamy już zakwas to możemy go używać w dalszym ciągu tylko : bierzemy jedną stołową czubatą łyżkę tego wymieszanego z dna miąszu i wkładamy do słoja dodając znów te same składniki co za pierwszym razem - tylko,że teraz zrobi się on nam o wiele szybciej bo już mamy próbkę ;) I tak możemy robić jak długo będziemy żyli :))
ŻYCZĘ WSZYSTKIM SMACZNEGO!!!