Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca...sycąca...pyszna
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1426
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14940
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 957
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1426
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14940
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 957
Składniki
Cebulę ( pokrojoną w kostkę ) podsmażamy w garnku na oliwie z oliwek. Czas podsmażenie ok 1 min.
Do cebuli dodajemy : seler naciowy ( pokrojony w plasterki ), marchew ( pokrojoną w kostkę ), pietruszkę ( pokrojoną w kostkę ). Podsmażamy przez ok 1-2 min.
Do podsmażonych warzyw wrzucamy: soczewicę zieloną ( wypłukaną w zimnej wodzie ), kiełbasę ( pokrojoną w kostkę ) oraz mieszankę przypraw ( sól, pieprz, cząber, kminek, majeranek, chilli, kolendra). Całość podsmażamy ok 1 min.
Następnie wszystko zalewamy wodą ( 1,5 l ) i gotujemy do miękkości przez ok 30 - 40 min.
Gdy soczewica będzie już miękka do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy zupę ok 3 min do połączenia się składników.
Zupę podajemy z kaszą orkiszową ( ugotowaną oddzielnie ).
Smacznego :)