Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, kremowa zupa. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Aromatyczna i pyszna.
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Składniki
Pora rozkroić i dokładnie umyć liście, także zielone części, pokroić co 1 cm. Razem ze szpinakiem wrzucić do wody i pogotować aż zmiękną. Zmiksować zupę na jednolitą masę.
Dodać kostki rosołowe i ser, podgrzewać, mieszać aż ser się rozpuści, zagotować.
Dodać śmietanę, wcisnąć czosnek, doprawić, już nie gotować.
Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub ewentualnie z ryżem. Smacznego :-)
Dygresje Wabika: Grzanki należy robić w piekarniku (nie na patelni) - wychodzą znacznie lepsze. A najlepiej moim zdaniem z chleba tostowego graham – łatwo przygotować i są delikatne, i super-kruche. Zielona część pora jest jadalna :-) Naprawdę szkoda ją wyrzucać, zwłaszcza jeżeli chodzi o miksowaną zupę.