Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, kremowa zupa. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Aromatyczna i pyszna.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 86
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1174
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 86
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1174
Składniki
Pora rozkroić i dokładnie umyć liście, także zielone części, pokroić co 1 cm. Razem ze szpinakiem wrzucić do wody i pogotować aż zmiękną. Zmiksować zupę na jednolitą masę.
Dodać kostki rosołowe i ser, podgrzewać, mieszać aż ser się rozpuści, zagotować.
Dodać śmietanę, wcisnąć czosnek, doprawić, już nie gotować.
Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub ewentualnie z ryżem. Smacznego :-)
Dygresje Wabika: Grzanki należy robić w piekarniku (nie na patelni) - wychodzą znacznie lepsze. A najlepiej moim zdaniem z chleba tostowego graham – łatwo przygotować i są delikatne, i super-kruche. Zielona część pora jest jadalna :-) Naprawdę szkoda ją wyrzucać, zwłaszcza jeżeli chodzi o miksowaną zupę.