Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cebulowa"
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 13
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 13
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Składniki
Cebulę obierz z łupin i pokrój w cienkie talarki. Czosnek pokrój w plasterki. Na patelnię wlej olej, włóż masło, rozpuść. Dodaj cebulę oraz cukier. Duś przez 5 minut na dużym ogniu.
Następnie radykalnie zmniejsz płomień i duś cebulę jeszcze przez 40 minut, od czasu do czasu mieszając i stopniowo podlewając białym winem. Uważaj, aby nie przypalić cebuli, bo stanie się gorzka.
Gdy cebula już zmięknie i nabierze złotego koloru, dodaj plasterki czosnku, ciepły bulion oraz tymianek. Gotuj jeszcze ok. 15 minut. Na koniec zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz czerwonym winem.
Zupę przelej do żaroodpornych kokilek lub miseczek. Każdą porcję posyp startym żółtym serem.
Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty lub koła. Każdą kokilkę starannie przykryj kawałkiem ciasta. Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Wstaw miseczki z zupą, zapiekaj 12-15 minut, aż ciasto się zrumieni.
Rada: Zupę możesz też podać z grzankami z serem.
80 minut
Porcja: 220 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
zupa krem z podgrzybków
Zupy
Zupa ogórkowa
Zupy
Wielkanocy żurek w chlebku
Zupy
Zupa Minestrone
zupa krem z podgrzybków
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zosta...
Odsłon: 68
Zupa ogórkowa
Pyszna zupa ogórkowa, która x dziecinstwa pamięta chyba każdy z nas, ten słod...
Odsłon: 53