Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 422
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 422
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Cebulę pokrój na talarki, czosnek posiekaj. Rozpuść masło, dodaj oliwę i cebulę. Przyrumienione posyp mąką i mieszając, smaż dalej, aż mąka nabierze złotego koloru. Dodaj czosnek i wino. Gotuj 5 minut. Wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, tymianek, majeranek, pietruszkę i sól. Gotuj 40 min. Kromki bagietki obsmaż na patelni bez tłuszczu. Przelej zupę do naczyń żaroodpornych, ułuż grzanki i ser. Wstaw do piekarnika (180 - 200 C). Wyjmij gdy ser się stopi