Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cebulowa z grzankami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Cebule obierz, pokrój w plastry i wrzuć do garnka. Zalej niewielką ilością wody i gotuj do miękkości (około 30 minut). Zdejmij z ognia. Odłóż 2-3 łyżki ugotowanych krążków, resztę zmiksuj na gładką masę.
Zmiksowane cebule zalej bulionem oraz wytrawnym białym winem. Zagotuj, zmniejsz płomień. Ogrzewaj jeszcze 10 minut. Na koniec gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż odłożoną wcześniej cebulę.
Bagietkę pokrój na grube plasterki. Opiecz na suchej patelni, w tosterze lub w piekarniku. Grzanki natrzyj obranymi ząbkami czosnku. Zupę rozlej do miseczek, udekoruj świeżymi ziołami. Podawaj razem z czosnkowymi grzankami.
porcje, czas ok. 75 min; porcja – 370 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety