Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cebulowa z grzankami"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Cebule obierz, pokrój w plastry i wrzuć do garnka. Zalej niewielką ilością wody i gotuj do miękkości (około 30 minut). Zdejmij z ognia. Odłóż 2-3 łyżki ugotowanych krążków, resztę zmiksuj na gładką masę.
Zmiksowane cebule zalej bulionem oraz wytrawnym białym winem. Zagotuj, zmniejsz płomień. Ogrzewaj jeszcze 10 minut. Na koniec gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż odłożoną wcześniej cebulę.
Bagietkę pokrój na grube plasterki. Opiecz na suchej patelni, w tosterze lub w piekarniku. Grzanki natrzyj obranymi ząbkami czosnku. Zupę rozlej do miseczek, udekoruj świeżymi ziołami. Podawaj razem z czosnkowymi grzankami.
porcje, czas ok. 75 min; porcja – 370 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety