Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cebulowa z grzankami"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 466
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 647
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 796
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 673
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 466
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 647
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 796
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 673
Składniki
Cebule obierz, pokrój w plastry i wrzuć do garnka. Zalej niewielką ilością wody i gotuj do miękkości (około 30 minut). Zdejmij z ognia. Odłóż 2-3 łyżki ugotowanych krążków, resztę zmiksuj na gładką masę.
Zmiksowane cebule zalej bulionem oraz wytrawnym białym winem. Zagotuj, zmniejsz płomień. Ogrzewaj jeszcze 10 minut. Na koniec gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż odłożoną wcześniej cebulę.
Bagietkę pokrój na grube plasterki. Opiecz na suchej patelni, w tosterze lub w piekarniku. Grzanki natrzyj obranymi ząbkami czosnku. Zupę rozlej do miseczek, udekoruj świeżymi ziołami. Podawaj razem z czosnkowymi grzankami.
porcje, czas ok. 75 min; porcja – 370 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety