Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Cukinie oczyść, opłucz, pokrój w drobną kosteczkę. W garnku stop masło, zeszklij na nim cebulę. Dodaj kosteczki cukinii. Smaż dalej przez 3 minuty.
Wyjmij trochę warzyw do dekoracji. Resztę oprósz mąką i krótko zasmaż. Dolej wino oraz bulion. Mieszając, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10-12 minut.
Miękkie warzywa wraz z wywarem zmiksuj na gładko. Ponownie postaw na ogniu. Dodaj serek. Cały czas mieszaj, aż dokładnie się rozpuści. Wlej śmietanę.
Przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Zupę mocno podgrzej, rozlej do talerzy. Każda porcję udekoruj odłożonymi wcześniej kosteczkami cukinii.Źródło: Naj