Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3917
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415162
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2482
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3917
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415162
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2482
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Cukinie oczyść, opłucz, pokrój w drobną kosteczkę. W garnku stop masło, zeszklij na nim cebulę. Dodaj kosteczki cukinii. Smaż dalej przez 3 minuty.
Wyjmij trochę warzyw do dekoracji. Resztę oprósz mąką i krótko zasmaż. Dolej wino oraz bulion. Mieszając, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10-12 minut.
Miękkie warzywa wraz z wywarem zmiksuj na gładko. Ponownie postaw na ogniu. Dodaj serek. Cały czas mieszaj, aż dokładnie się rozpuści. Wlej śmietanę.
Przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Zupę mocno podgrzej, rozlej do talerzy. Każda porcję udekoruj odłożonymi wcześniej kosteczkami cukinii.Źródło: Naj