Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Warzywa umyć. Cukinie pokroić wzdłuż na pół a następnie w pół talarki. W wysokim garnku zagotować wodę (ok 1 l). Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Cebule pokroić w kostkę. Obrana paprykę pokroić w paski. Pieczarki pokroić na 4 części każdą. Wszystkie składniki wrzucić do gara. Dodać liść laurowy ziele angielskie, przeciśnięty czosnek i łyżeczkę vegety. Ja dodaje od razu paprykę słodką i ostra oraz pieprz ziołowy (około 0,5 łyżeczki). Dusic pod przykryciem aż cukinia się lekko rozgotuje. Na koniec dodać pomidory i poddusić jeszcze chwilkę. Doprawić do smaku.