Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35644
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5974
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35644
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5974
Składniki
Warzywa umyć. Cukinie pokroić wzdłuż na pół a następnie w pół talarki. W wysokim garnku zagotować wodę (ok 1 l). Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Cebule pokroić w kostkę. Obrana paprykę pokroić w paski. Pieczarki pokroić na 4 części każdą. Wszystkie składniki wrzucić do gara. Dodać liść laurowy ziele angielskie, przeciśnięty czosnek i łyżeczkę vegety. Ja dodaje od razu paprykę słodką i ostra oraz pieprz ziołowy (około 0,5 łyżeczki). Dusic pod przykryciem aż cukinia się lekko rozgotuje. Na koniec dodać pomidory i poddusić jeszcze chwilkę. Doprawić do smaku.