Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1220
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2250
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4317
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1220
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2250
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4317
Składniki
Warzywa umyć. Cukinie pokroić wzdłuż na pół a następnie w pół talarki. W wysokim garnku zagotować wodę (ok 1 l). Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Cebule pokroić w kostkę. Obrana paprykę pokroić w paski. Pieczarki pokroić na 4 części każdą. Wszystkie składniki wrzucić do gara. Dodać liść laurowy ziele angielskie, przeciśnięty czosnek i łyżeczkę vegety. Ja dodaje od razu paprykę słodką i ostra oraz pieprz ziołowy (około 0,5 łyżeczki). Dusic pod przykryciem aż cukinia się lekko rozgotuje. Na koniec dodać pomidory i poddusić jeszcze chwilkę. Doprawić do smaku.