Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cytrynowa"
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 11
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 174
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 344
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3928
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 11
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 174
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 344
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3928
Składniki
Zagotuj litr wywaru drobiowego. Ryż przelewaj wodą na sitku kilka minut. Dodaj ryż i gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką i dalej gotuj około 4-5 minut. Cytryny przelej wrzątkiem. Z jednej cytryny obierz skórkę i pokrój ją w cieniutkie paseczki.
Ze wszystkich cytryn wyciśnij sok (pamiętaj, by wyjąć z soku pestki). Sok z cytryn i skórkę dodaj do zupy, doprowadź do wrzenia.
Zupę podawaj od razu po ugotowaniu. Możesz udekorować każdy talerz z zupą plasterkiem cytryny lub limonki.
Czas przygotowania: 40 min 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień