Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cytrynowa"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 327
Składniki
Zagotuj litr wywaru drobiowego. Ryż przelewaj wodą na sitku kilka minut. Dodaj ryż i gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką i dalej gotuj około 4-5 minut. Cytryny przelej wrzątkiem. Z jednej cytryny obierz skórkę i pokrój ją w cieniutkie paseczki.
Ze wszystkich cytryn wyciśnij sok (pamiętaj, by wyjąć z soku pestki). Sok z cytryn i skórkę dodaj do zupy, doprowadź do wrzenia.
Zupę podawaj od razu po ugotowaniu. Możesz udekorować każdy talerz z zupą plasterkiem cytryny lub limonki.
Czas przygotowania: 40 min 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień