Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa dyniowa z klopsikami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 947
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 947
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
ok. 60 minut.
Dynię pokroić na cząstki, usunąć pestki i włókna. Miąższ odciąć od skóry i pokroić go w kostkę. Ziemniaki i marchewki obrać, pokroić na kawałeczki. Cebulę obrać, posiekać. W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Oprószyć ją cukrem i smażyć, aż cukier się skarmelizuje. Dołożyć warzywa, smażyć razem 5 minut na dużym ogniu. Oprószyć solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać bulionem i gotować jeszcze 10 minut. Całość zmiksować na gładko, ewentualnie ponownie przyprawić, wymieszać z 10 dag śmietany.
Mięsną masę wycisnąć z kiełbasek, formując małe kulki. Gotować je w zupie 10 minut. Pestki dyni zrumienić na suchej patelni. Zupę z klopsikami rozlać do talerzy. Posypać pestkami dyni. Udekorować kleksem śmietany.Źródło: Życie na gorąco