Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługo skończy się sezon na grzyby więc warto je wykorzystać i zrobić prostą i szybką zupę grzybową.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4463
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12121
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5642
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4463
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12121
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5642
Składniki
Grzyby czyścimy, myjemy pod bierzącą wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dusimy na maśle, dodajemy grzyby. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Całość zalewamy bulionem i gotujemy do miękości. Wlewamy śmietanę, dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze ok. 5-10 min. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Makaron zalewamy przygotowaną zupą.