Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługo skończy się sezon na grzyby więc warto je wykorzystać i zrobić prostą i szybką zupę grzybową.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 153
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 219
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9256
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 153
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 219
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9256
Składniki
Grzyby czyścimy, myjemy pod bierzącą wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dusimy na maśle, dodajemy grzyby. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Całość zalewamy bulionem i gotujemy do miękości. Wlewamy śmietanę, dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze ok. 5-10 min. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Makaron zalewamy przygotowaną zupą.