Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka gulaszowa z czerwoną fasolą.Na obiad lub kolację.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1250
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1250
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w kostkę,przyprawione solą,pieprzem i papryką,oprószone mąką mięso.Podsmażamy.Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.Zasmażamy,podlewamy bulionem,dodajemy liść laurowy,ziele ang.,i papryczkę chili,dusimy do czasu kiedy mięso będzie miękkie.Jeżeli chcemy mieć zupkę z ziemniakami to wrzucamy je teraz, pokrojone w kostkę.Gotujemy ok.10 min,dodajemy puszkę pokrojonych pomidorów+przecier pomidorowy,wrzucamy pokrojoną czerwoną paprykę,jeżeli jest mało płynu możemy dodać fasolę wraz z zalewą,lub część zalewy odlać i dodać fasolkę.Dodajemy zioła,gotujemy wszystko ok.10 min.Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Możemy zupkę zagęścić mąką wymieszaną z wodą i posypać pokrojoną pietruszką.Smacznego.