Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka gulaszowa z czerwoną fasolą.Na obiad lub kolację.
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w kostkę,przyprawione solą,pieprzem i papryką,oprószone mąką mięso.Podsmażamy.Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.Zasmażamy,podlewamy bulionem,dodajemy liść laurowy,ziele ang.,i papryczkę chili,dusimy do czasu kiedy mięso będzie miękkie.Jeżeli chcemy mieć zupkę z ziemniakami to wrzucamy je teraz, pokrojone w kostkę.Gotujemy ok.10 min,dodajemy puszkę pokrojonych pomidorów+przecier pomidorowy,wrzucamy pokrojoną czerwoną paprykę,jeżeli jest mało płynu możemy dodać fasolę wraz z zalewą,lub część zalewy odlać i dodać fasolkę.Dodajemy zioła,gotujemy wszystko ok.10 min.Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Możemy zupkę zagęścić mąką wymieszaną z wodą i posypać pokrojoną pietruszką.Smacznego.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Zupa porowa z mięsem mielonym
Jeśli lubisz rozgrzewające i sycące dania, które możesz przygotować w jednym...
Odsłon: 3333
Zupa szpinakowa
Zupa szpinakowa jest ciekawa kolorystycznie, zielona, orzeźwiająca i bardzo k...
Odsłon: 554