Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1078
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13631
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1078
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13631
Składniki
Mieso kroimy w drobna kostke,lekko solimy i rumienimy na rozgrzanym smalcu.Zrumienione mieso przekladamy do garnka ,a na pozostalym ze smazenia tluszczu podsmazamy rozdrobnione jarzyny,czesto mieszajac.Podsmazamy cebule i por gdy sie zeszkla przekladamy do garnka wraz z pozostalym tluszczem.Zalewamy skladniki woda i gotujemy na malym ogniu od czasu do czasu mieszajac, az wszystko bedzie miekkie.Pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki i papryke i dalej gotujemy.Dodajemy koncentrat pomidorowy,przyprawiamy papryka.