Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa gulaszowa z fasolą"
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4605
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 224
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1475
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4605
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 224
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1475
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w równą, niedużą kostkę.
Obierz cebule oraz czosnek i drobno posiekaj.
Rozgrzej dwie łyżki oleju w brytfannie. Wrzuć mięso i cebule, i obsmażaj na rumiano przez kilka minut. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz pieprzem cayenne. Dodaj czosnek.
Dodaj czerwone wino, zmniejsz ogień.
Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, cukier oraz bulion warzywny.
Gotuj całość około pół godziny.
Umyj i oczyść fasolkę szparagową.
Wylej na sitko fasolę z puszki i przelej wodą.
Dodaj oba rodzaje fasoli do zupy i gotuj jeszcze chwilę, aż wszystkie będą miękkie. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Tele Tydzień