Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z wątrobianymi kluseczkami

Zupa jarzynowa z wątrobianymi  kluseczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 301

Dodano:

Odsłon: 457

Bardzo dobra i sycąca zupa

Składniki

  • ;2litry wodylub wywaru mięsnego,mały kubek śmietany 18proc.
  • 1 mieszanka warzyw z mrożonki wiosennej,3 kostki rosołowe -drobiowe,szczypta pieprzu
  • 2liście laurowe,2 ang.ziela,pół szkl.makaronu grubszego,1pełna łyżka mąki do zagęszczenia.
  • Placuszki; 400g wątróbki drobiowej,2/3 szklanki kaszy manny ,2 jaja,2 pełne łyżki mąki pszennej
  • płaska łyżeczka przyprawy warzywnej typu wegeta,2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wodę lub wywar zagotować z kostkami rosołowymi,liściem i ang.zielem,wrzucić mieszankę warzyw,makaron i szczyptę pieprzu-zagotować,a następnie doprawić śmietaną i mąką roztrzepaną w małej części zupy.Wlać wszystko i pogotować ok.10 min. Placuszki; Kaszę mannę ugotować w małej ilości ,lekko osolonej wody,dodać rozdrobnioną wątróbkę,jajka,czosnek,wegetę oraz mąkę.Wymieszać i kłaść łyżką na gotującą ,lekko osoloną wodę.Gotować ok.5min.,wyjąć łyżką cedzakową i podawać do zupy jarzynowej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń