Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa ze śmietaną"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Składniki
Wszystkie warzywa na zupę (w zależności od rodzaju) oczyść, obierz, opłucz. Brokuły podziel na różyczki.
Cebulę grubo posiekaj, marchewkę potnij w plasterki, a ziemniaki i pietruszkę w średniej wielkości kostkę.
W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę, zeszklij ją, mieszając. Dołóż marchewkę i pietruszkę, smaż dalej. Po kilku minutach dodaj ziemniaki. Dolej ok. 3–4 szkl. wody.
Wkrusz kostki bulionowe. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Dołóż brokuły, gotuj dalej bez przykrycia. Dzięki temu brokuły zachowają apetyczny zielony kolor.
Kiedy wszystkie warzywa będą już miękkie, wsyp groszek i kukurydzę. Wlej śmietanę i przypraw zupę do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie zagotuj, rozlej do miseczek.Źródło: Naj