Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa ze śmietaną"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1185
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1185
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Wszystkie warzywa na zupę (w zależności od rodzaju) oczyść, obierz, opłucz. Brokuły podziel na różyczki.
Cebulę grubo posiekaj, marchewkę potnij w plasterki, a ziemniaki i pietruszkę w średniej wielkości kostkę.
W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę, zeszklij ją, mieszając. Dołóż marchewkę i pietruszkę, smaż dalej. Po kilku minutach dodaj ziemniaki. Dolej ok. 3–4 szkl. wody.
Wkrusz kostki bulionowe. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Dołóż brokuły, gotuj dalej bez przykrycia. Dzięki temu brokuły zachowają apetyczny zielony kolor.
Kiedy wszystkie warzywa będą już miękkie, wsyp groszek i kukurydzę. Wlej śmietanę i przypraw zupę do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie zagotuj, rozlej do miseczek.Źródło: Naj