Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa o ciekawym smauku i bardzo miła dla oka. Szybkie, tanie i smaczne danie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14341
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14341
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Przygotować bulion z 2 kostek rosołowych. Cebule ,por i czosnek pokroic w drobniutka kosteczke i zezłocić na patelni na maśle wymieszanym z oliwą. Rozmrozić groszek i gotować około 7-10 min. we wczesniej przygotowanym bulionie <tak,żeby nie był zupełnie miekki, lecz twardawy>. Dodać cebulke, por i czosnek, podgotować wszystko razem około 2 min. Nastepnie zestawić garnek i blenderem zmiksować wszystkie składniki na gładka mase. Doprawić pieprzem, solą i cukrem do smaku. Przyozdobić śmietana i grzankami. I gotowe :) Smacznego :)