Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 18
Dodano: 23.11.2008
Odsłon: 15281
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotować bulion z 2 kostek rosołowych. Cebule ,por i czosnek pokroic w drobniutka kosteczke i zezłocić na patelni na maśle wymieszanym z oliwą. Rozmrozić groszek i gotować około 7-10 min. we wczesniej przygotowanym bulionie <tak,żeby nie był zupełnie miekki, lecz twardawy>. Dodać cebulke, por i czosnek, podgotować wszystko razem około 2 min. Nastepnie zestawić garnek i blenderem zmiksować wszystkie składniki na gładka mase. Doprawić pieprzem, solą i cukrem do smaku. Przyozdobić śmietana i grzankami. I gotowe :) Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

agrzybek 24 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
oki.. zupa z kuchni austriackiej.. w oryginale.. to jest tak.. cebule zeszklic na masle.. dodac pokrojonego w koske ziemniaka.. zalac bulionem.. gotowac ok. 15 min.. dodac zielony groszek.. gotowac nastepne 15 min.. zmiksowac blenderem.. podawac z paskami wedzonego łososia.. i zielonym szczypiorkiem.. wyglada super.. a smakuje jeszcze lepiej..0 Kto głosował? | Odpowiedz