Pyszna zupa o ciekawym smauku i bardzo miła dla oka. Szybkie, tanie i smaczne danie.
Zupa-krem groszkowa
Składniki
- kostka rosołowa, 2
- duża cebula, 1
- por, 1
- ząbeki czosnku, 1
- zielony groszek mrożony, 2 op.
- sól
- pieprz
- cukier
- gęsta śmietana kwaśna lub słodka, kilka łyżeczek
- grzanki z białego chleba
- pietruszka lub koperek do ozdoby
Składniki
- kostka rosołowa, 2
- duża cebula, 1
- por, 1
- ząbeki czosnku, 1
- zielony groszek mrożony, 2 op.
- sól
- pieprz
- cukier
- gęsta śmietana kwaśna lub słodka, kilka łyżeczek
- grzanki z białego chleba
- pietruszka lub koperek do ozdoby

Etapy przygotowania
Przygotować bulion z 2 kostek rosołowych. Cebule ,por i czosnek pokroic w drobniutka kosteczke i zezłocić na patelni na maśle wymieszanym z oliwą. Rozmrozić groszek i gotować około 7-10 min. we wczesniej przygotowanym bulionie <tak,żeby nie był zupełnie miekki, lecz twardawy>. Dodać cebulke, por i czosnek, podgotować wszystko razem około 2 min. Nastepnie zestawić garnek i blenderem zmiksować wszystkie składniki na gładka mase. Doprawić pieprzem, solą i cukrem do smaku. Przyozdobić śmietana i grzankami. I gotowe :) Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 731
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
- Impreza
- Grill
- Polska
- Meksykańska
- Warzywa
- Fasolka
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 272

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9377
Ostatnio komentowane przepisy

Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 731
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
- Impreza
- Grill
- Polska
- Meksykańska
- Warzywa
- Fasolka
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 272

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9377



Składniki
- kostka rosołowa, 2
- duża cebula, 1
- por, 1
- ząbeki czosnku, 1
- zielony groszek mrożony, 2 op.
- sól
- pieprz
- cukier
- gęsta śmietana kwaśna lub słodka, kilka łyżeczek
- grzanki z białego chleba
- pietruszka lub koperek do ozdoby
Przygotować bulion z 2 kostek rosołowych. Cebule ,por i czosnek pokroic w drobniutka kosteczke i zezłocić na patelni na maśle wymieszanym z oliwą. Rozmrozić groszek i gotować około 7-10 min. we wczesniej przygotowanym bulionie <tak,żeby nie był zupełnie miekki, lecz twardawy>. Dodać cebulke, por i czosnek, podgotować wszystko razem około 2 min. Nastepnie zestawić garnek i blenderem zmiksować wszystkie składniki na gładka mase. Doprawić pieprzem, solą i cukrem do smaku. Przyozdobić śmietana i grzankami. I gotowe :) Smacznego :)
oki.. zupa z kuchni austriackiej.. w oryginale.. to jest tak.. cebule zeszklic na masle.. dodac pokrojonego w koske ziemniaka.. zalac bulionem.. gotowac ok. 15 min.. dodac zielony groszek.. gotowac nastepne 15 min.. zmiksowac blenderem.. podawac z paskami wedzonego łososia.. i zielonym szczypiorkiem.. wyglada super.. a smakuje jeszcze lepiej..