Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy zagęściłam soczewicą zupę pomidorową, innej nie gotuję - ta smakuje całej mojej rodzinie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3208
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25917
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3208
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Składniki
Pokrojone warzywa gotuj przez 10 min w niewielkiej ilości wody. Następnie dodaj soczewicę przepłukaną na sicie i gotuj dalej przez około 10 - 15 min. Zmiksuj zupę, dolej wody, dodaj przecier pomidorowy i przyprawy, zagotuj. Po wyłączeniu dodaj troszkę oliwy.
Podawaj z czym lubisz. Makaronem, ryżem, lanym ciastem, kuskusem.