Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy zagęściłam soczewicą zupę pomidorową, innej nie gotuję - ta smakuje całej mojej rodzinie
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2432
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 867
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2432
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 867
Składniki
Pokrojone warzywa gotuj przez 10 min w niewielkiej ilości wody. Następnie dodaj soczewicę przepłukaną na sicie i gotuj dalej przez około 10 - 15 min. Zmiksuj zupę, dolej wody, dodaj przecier pomidorowy i przyprawy, zagotuj. Po wyłączeniu dodaj troszkę oliwy.
Podawaj z czym lubisz. Makaronem, ryżem, lanym ciastem, kuskusem.