Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy zagęściłam soczewicą zupę pomidorową, innej nie gotuję - ta smakuje całej mojej rodzinie
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118314
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8460
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3127
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2216
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1577
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118314
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8460
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3127
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2216
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1577
Składniki
Pokrojone warzywa gotuj przez 10 min w niewielkiej ilości wody. Następnie dodaj soczewicę przepłukaną na sicie i gotuj dalej przez około 10 - 15 min. Zmiksuj zupę, dolej wody, dodaj przecier pomidorowy i przyprawy, zagotuj. Po wyłączeniu dodaj troszkę oliwy.
Podawaj z czym lubisz. Makaronem, ryżem, lanym ciastem, kuskusem.