Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem selerowo-ziemniaczana

Zupa krem selerowo-ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19077

Dodano:

Odsłon: 15

Wypróbowany przepis na "Zupa krem selerowo-ziemniaczana"

Składniki

  • 2 duże selery
  • 2 ziemniaki
  • cebula
  • 3/4 litra bulionu rosołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki śmietany do zup
  • 4 łyżki grzanek
  • 5 dag błękitnego sera lazur
  • oliwa
  • bazylia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa krem selerowo-ziemniaczana

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania.

  2. Selery, ziemniaki i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w rondlu na oliwie. Wlej bulion, gotuj 20 minut.

  3. Zupę zmiksuj. Dodaj posiekany czosnek i śmietanę, przypraw. Zupę podaj z pokrojonym serem lazur i grzankami. Udekoruj np. papryczką chili i rukolą.

  4. Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,90 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń