Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie kremowa zupa z batatów z dodatkiem jabłka. Wyśmienite połączenie słodyczy z nutą ostrości. Doskonałe danie na pochmurne jesienne dni.
Posiekać czosnek, imbir i cebulę. Wrzucić do garnka i podsmażyć.
Obrać i pokroić pozostałe warzywa. (Nie muszą być dokładnie pokrojone, gdyż będziemy je miksować).
Dodać resztę warzyw, przyprawić i podsmażyć całość jeszcze przez chwilę.
Zalać wodą i gotować przez około 45 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zmiksować za pomocą ręcznego blendera do uzyskania gładkiej konsystencji. Można dodać trochę przegotowanej wody, jeśli jest za gęste.
Podawać ze świeżą pietruszką.
Smacznego!
Przepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją n...
Odsłon: 29269
Uwielbiam bataty, bo są pyszne i zdrowe. Są bogatym źródłem karotenów i karot...
Odsłon: 4729
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4444
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 100
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 181
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 157
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 196
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 184
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4444
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 100
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 181
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 157
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 196
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 184
Składniki
Posiekać czosnek, imbir i cebulę. Wrzucić do garnka i podsmażyć.
Obrać i pokroić pozostałe warzywa. (Nie muszą być dokładnie pokrojone, gdyż będziemy je miksować).
Dodać resztę warzyw, przyprawić i podsmażyć całość jeszcze przez chwilę.
Zalać wodą i gotować przez około 45 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zmiksować za pomocą ręcznego blendera do uzyskania gładkiej konsystencji. Można dodać trochę przegotowanej wody, jeśli jest za gęste.
Podawać ze świeżą pietruszką. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupy
Zupa kurkowa – kremowa i pyszna
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 104
Zupa z zielonych szparagów
Natrafiłam na ten przepis, szukając jakiegoś nowego pomysłu na szparagi, i os...
Odsłon: 91