Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z batatów z ciekawym dodatkiem

Zupa krem z batatów z ciekawym dodatkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 356

Niesamowicie kremowa zupa z batatów z dodatkiem jabłka. Wyśmienite połączenie słodyczy z nutą ostrości. Doskonałe danie na pochmurne jesienne dni.

Składniki

  • 1/2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • mały kawałek imbiru
  • 1 mała cebula
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 średnie bataty
  • 2 małe jabłka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 6 kubków wody
  • świeża natka pietruszki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Posiekać czosnek, imbir i cebulę. Wrzucić do garnka i podsmażyć.

  2. Obrać i pokroić pozostałe warzywa. (Nie muszą być dokładnie pokrojone, gdyż będziemy je miksować).

  3. Dodać resztę warzyw, przyprawić i podsmażyć całość jeszcze przez chwilę.

  4. Zalać wodą i gotować przez około 45 minut, aż warzywa będą miękkie.

  5. Zmiksować za pomocą ręcznego blendera do uzyskania gładkiej konsystencji. Można dodać trochę przegotowanej wody, jeśli jest za gęste.

  6. Podawać ze świeżą pietruszką.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ElMar 28 października 2018 Bataty są bardzo smaczne, na pewno zupka też była smaczna:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń