Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z buraków"
Zupa grzybowa Magdy Gessler zaskakuje dobranymi składnikami. Każdy spodziewał...
Odsłon: 6077
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne...
Odsłon: 11
Przepis dnia
Szarlotka królewska
Odsłon: 3058
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 289
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne...
Odsłon: 11
Przepis dnia
Szarlotka królewska
Odsłon: 3058
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 289
Składniki
Buraki wyszoruj pod bieżącą wodą. Każdy zawiń w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz) i ułóż na blasze. Piecz 60-80 minut w temperaturze 180°C. Gdy wystygną, obierz je ze skórki i pokrój w dużą kostkę. Jabłko umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, czosnek oraz jabłko. Mieszając, smaż ok. 5 min. Następnie dodaj buraki, zalej bulionem, gotuj 10-15 min. Gdy nieco przestygnie, odcedź na sicie. Warzywa zmiksuj blenderem na gładki mus, stopniowo dolewając bulion aż do uzyskania pożądanej konsystencji zupy.
Dopraw do smaku sokiem z cytryny lub octem, solą oraz pieprzem. Przelej na talerze, udekoruj kleksem jogurtu oraz kiełkami.
Do tej zupy znakomicie pasuje tymianek. Możesz tez dodać prażone pestki słonecznika.
120 minut. Porcja: 100 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Zupy
Perły Japońskie - "Perles du Japon"
Zupy
Flaczki z boczniaków
Zupy
Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Przepis na Polski a'la Ramen, zupa która ma w sobie drugie danie :)
Odsłon: 41
Perły Japońskie - "Perles du Japon"
W dniu dzisiejszym oprócz wyczerpującej acz przyjemnej pracy w wiosnennym i k...
Odsłon: 37