Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z cukinii do podania na obiad z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3202
Składniki
Warzywa obieram , kroję w kostkę i podsmażam na maśle. Dodaję przyprawy (tymianek i kolendrę rozgniatam w moździerzu ) , wlewam bulion ( jeśli nie mam przygotowanego samodzielnie korzystam z kostki rosołowej). Wszystko gotuję na małym ogniu . Przed zmiksowaniem wyjmuję liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy warzywa są już miękkie miksuje do momentu uzyskania gładkiego jednolitego kremu.
Propozycja podania: z grzankami lub groszkiem ptysiowym z kleksem śmietany.