Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z cukinii do podania na obiad z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13885
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15526
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6330
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13885
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15526
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6330
Składniki
Warzywa obieram , kroję w kostkę i podsmażam na maśle. Dodaję przyprawy (tymianek i kolendrę rozgniatam w moździerzu ) , wlewam bulion ( jeśli nie mam przygotowanego samodzielnie korzystam z kostki rosołowej). Wszystko gotuję na małym ogniu . Przed zmiksowaniem wyjmuję liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy warzywa są już miękkie miksuje do momentu uzyskania gładkiego jednolitego kremu.
Propozycja podania: z grzankami lub groszkiem ptysiowym z kleksem śmietany.