Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z cukinii do podania na obiad z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 150
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 150
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Warzywa obieram , kroję w kostkę i podsmażam na maśle. Dodaję przyprawy (tymianek i kolendrę rozgniatam w moździerzu ) , wlewam bulion ( jeśli nie mam przygotowanego samodzielnie korzystam z kostki rosołowej). Wszystko gotuję na małym ogniu . Przed zmiksowaniem wyjmuję liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy warzywa są już miękkie miksuje do momentu uzyskania gładkiego jednolitego kremu.
Propozycja podania: z grzankami lub groszkiem ptysiowym z kleksem śmietany.