Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z cukinii do podania na obiad z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
Warzywa obieram , kroję w kostkę i podsmażam na maśle. Dodaję przyprawy (tymianek i kolendrę rozgniatam w moździerzu ) , wlewam bulion ( jeśli nie mam przygotowanego samodzielnie korzystam z kostki rosołowej). Wszystko gotuję na małym ogniu . Przed zmiksowaniem wyjmuję liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy warzywa są już miękkie miksuje do momentu uzyskania gładkiego jednolitego kremu.
Propozycja podania: z grzankami lub groszkiem ptysiowym z kleksem śmietany.