Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z cukinii do podania na obiad z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4383
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1308
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 288
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4383
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1308
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 288
Składniki
Warzywa obieram , kroję w kostkę i podsmażam na maśle. Dodaję przyprawy (tymianek i kolendrę rozgniatam w moździerzu ) , wlewam bulion ( jeśli nie mam przygotowanego samodzielnie korzystam z kostki rosołowej). Wszystko gotuję na małym ogniu . Przed zmiksowaniem wyjmuję liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy warzywa są już miękkie miksuje do momentu uzyskania gładkiego jednolitego kremu.
Propozycja podania: z grzankami lub groszkiem ptysiowym z kleksem śmietany.