Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa skradła mi serce...Idealnie rozgrzewa.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek ( pokrojony w plasterki), cebulę ( pokrojoną w kostkę) przez ok. 2 min.
Następnie dodajemy dynię, marcherkę, przyprawy ( pieprz, sól, kolendrę, kardamon,curry) oraz szuszone pomidory. Całość podsmażamy przez ok. 5 min.
Po 5 minutach dolewamy wody dusimy ( do miękkości marchewki i dyni ) ok. 25 min.
Ostatni etap to miksowanie zupy na gładką masę. W razie potrzeby można jeszcze doprawić solą, pieprzem.
Smacznego.