Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa skradła mi serce...Idealnie rozgrzewa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek ( pokrojony w plasterki), cebulę ( pokrojoną w kostkę) przez ok. 2 min.
Następnie dodajemy dynię, marcherkę, przyprawy ( pieprz, sól, kolendrę, kardamon,curry) oraz szuszone pomidory. Całość podsmażamy przez ok. 5 min.
Po 5 minutach dolewamy wody dusimy ( do miękkości marchewki i dyni ) ok. 25 min.
Ostatni etap to miksowanie zupy na gładką masę. W razie potrzeby można jeszcze doprawić solą, pieprzem.
Smacznego.