Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa skradła mi serce...Idealnie rozgrzewa.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1037
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1037
Składniki
Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek ( pokrojony w plasterki), cebulę ( pokrojoną w kostkę) przez ok. 2 min.
Następnie dodajemy dynię, marcherkę, przyprawy ( pieprz, sól, kolendrę, kardamon,curry) oraz szuszone pomidory. Całość podsmażamy przez ok. 5 min.
Po 5 minutach dolewamy wody dusimy ( do miękkości marchewki i dyni ) ok. 25 min.
Ostatni etap to miksowanie zupy na gładką masę. W razie potrzeby można jeszcze doprawić solą, pieprzem.
Smacznego.