Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z dyni na słodko"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2136
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5588
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5600
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2136
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5588
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5600
Składniki
Na patelni rozgrzej masło i skarmelizuj miód. Dodaj pokrojoną marchew, melisę, połowę rodzynek oraz moreli i dynię.
Dolej 200 ml mleczka i 100 ml wody, wsyp startą skórkę z limonki oraz sól i pieprz. Gotuj do czasu, aż dynia zrobi się miękka. Zmiksuj na gładki krem.
W garnku zagotuj resztę mleczka i wody. Wsyp pozostałe owoce i gotuj kwadrans. Połącz ze zmiksowaną dynią i sokiem z limonki. Gotową zupę posyp płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax