Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pieczonych buraczków

Zupa krem z pieczonych buraczków

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28007

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Zupa krem z pieczonych buraczków"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraczki umyj, jeśli są większe, pokrój. Zawiń je w folię aluminiową i upiecz na blasze w piekarniku. Upieczone wyjmij z folii i obierz ze skórek. Pokrój.

  2. Cebulę obierz i drobno ją posiekaj. Lekko zeszklij na oliwie. Dodaj buraczki, tymianek, dopraw solą i pieprzem. Wlej bulion. Gotuj ok. 10 minut.

  3. Następnie przestudź i zmiksuj, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz jogurt naturalny (ilość – według uznania).

  4. Krem z pieczonych buraków w razie potrzeby ponownie dopraw, przed podaniem schłodź, wlej do miseczek lub małych talerzy i udekoruj wybranymi kiełkami.

  5. Chcesz, by zupa była bardziej gęsta? Miksując ją, dodaj 3/4 szkl. miąższu chleba.

  6. Czas: 40 minut + chłodzenie; liczba porcji: 4.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń