Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z soczewicą"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 102
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 568
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 389
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 102
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 568
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 389
Składniki
Pory oczyścić i umyć, pokroić w cienkie plastry. Obgotować krótko w osolonym wrzątku. Boczek pokroić na cienkie paski, obsmażyć na suchej patelni, by wytopić tłuszcz. Dodać pory.
Zagotować bulion, dodać opłukaną soczewicę, gotować do miękkości, dodać odcedzoną kukurydzę, gotować na wolnym ogniu. Odłożyć kilka łyżek ziaren, resztę zupy zmiksować. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, octem i tabasco. Nalewać zupę na talerze, na wierzch układać boczek z porem i ziarna kukurydzy, skropić olejem dyniowym.
Pamiętaj, żeby smażony boczek z porami nakładać ciepłe. Olej dyniowy nie jest niezbędny, ale bardzo poprawia smak.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Zupy
Zupy
Flaki wołowe z zapalaną mąką pszenną
Zupy
Zupa cebulowa
Zupy
Zakwas na żurek
Zupy
Cukiniowo - marchewkowa zupa krem
Flaki wołowe z zapalaną mąką pszenną
Kto lubi flaki ? u mnie to jedno z najsmaczniejszych dań które uwielbiam i mo...
Odsłon: 54
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa z grzankami z serem camembert bez dodatku wina wytrawnego. Idea...
Odsłon: 107