Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z soczewicą"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8530
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155328
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1158
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8530
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155328
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1158
Składniki
Pory oczyścić i umyć, pokroić w cienkie plastry. Obgotować krótko w osolonym wrzątku. Boczek pokroić na cienkie paski, obsmażyć na suchej patelni, by wytopić tłuszcz. Dodać pory.
Zagotować bulion, dodać opłukaną soczewicę, gotować do miękkości, dodać odcedzoną kukurydzę, gotować na wolnym ogniu. Odłożyć kilka łyżek ziaren, resztę zupy zmiksować. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, octem i tabasco. Nalewać zupę na talerze, na wierzch układać boczek z porem i ziarna kukurydzy, skropić olejem dyniowym.
Pamiętaj, żeby smażony boczek z porami nakładać ciepłe. Olej dyniowy nie jest niezbędny, ale bardzo poprawia smak.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium