Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z soczewicą"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Składniki
Pory oczyścić i umyć, pokroić w cienkie plastry. Obgotować krótko w osolonym wrzątku. Boczek pokroić na cienkie paski, obsmażyć na suchej patelni, by wytopić tłuszcz. Dodać pory.
Zagotować bulion, dodać opłukaną soczewicę, gotować do miękkości, dodać odcedzoną kukurydzę, gotować na wolnym ogniu. Odłożyć kilka łyżek ziaren, resztę zupy zmiksować. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, octem i tabasco. Nalewać zupę na talerze, na wierzch układać boczek z porem i ziarna kukurydzy, skropić olejem dyniowym.
Pamiętaj, żeby smażony boczek z porami nakładać ciepłe. Olej dyniowy nie jest niezbędny, ale bardzo poprawia smak.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium