Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z soczewicą"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 212
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4873
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44779
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 403
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 212
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4873
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44779
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 403
Składniki
Pory oczyścić i umyć, pokroić w cienkie plastry. Obgotować krótko w osolonym wrzątku. Boczek pokroić na cienkie paski, obsmażyć na suchej patelni, by wytopić tłuszcz. Dodać pory.
Zagotować bulion, dodać opłukaną soczewicę, gotować do miękkości, dodać odcedzoną kukurydzę, gotować na wolnym ogniu. Odłożyć kilka łyżek ziaren, resztę zupy zmiksować. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, octem i tabasco. Nalewać zupę na talerze, na wierzch układać boczek z porem i ziarna kukurydzy, skropić olejem dyniowym.
Pamiętaj, żeby smażony boczek z porami nakładać ciepłe. Olej dyniowy nie jest niezbędny, ale bardzo poprawia smak.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium