Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A de facto jest to zupa z: kapusty włoskiej, pora i selera naciowego. Znowu ciekawe danie dla wegetarian, ale smakujące też mięsożercom. Wzbudza zainteresowanie: najlepiej nie informować z czego jest zupa i czekać aż zgadną. A niech trochę pokombinują. Łatwe i bardzo szybkie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1225
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5745
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18351
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1225
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5745
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18351
Składniki
Cebulę posiekać w kostkę, por w cienkie półplasterki. Poddusić 4 minuty na maśle aż zmiękną. Dodać posiekaną kapustę, pokrojony cienko seler naciowy i posiekany drobno czosnek. Zalać bulionem warzywnym, doprawić solą i pieprzem i gotować aż kapusta zmięknie. Ja otrzymaną zupę podaję na dwa sposoby: miksuję na krem i serwuję z groszkiem ptysiowym lub grzankami, albo nie miksuję tylko zapiekam z grzanką w piekarniku (jak zupę cebulową) i posypuję serem gruyere. Smacznego