Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A de facto jest to zupa z: kapusty włoskiej, pora i selera naciowego. Znowu ciekawe danie dla wegetarian, ale smakujące też mięsożercom. Wzbudza zainteresowanie: najlepiej nie informować z czego jest zupa i czekać aż zgadną. A niech trochę pokombinują. Łatwe i bardzo szybkie.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 349
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 545
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 751
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 349
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 545
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 751
Składniki
Cebulę posiekać w kostkę, por w cienkie półplasterki. Poddusić 4 minuty na maśle aż zmiękną. Dodać posiekaną kapustę, pokrojony cienko seler naciowy i posiekany drobno czosnek. Zalać bulionem warzywnym, doprawić solą i pieprzem i gotować aż kapusta zmięknie. Ja otrzymaną zupę podaję na dwa sposoby: miksuję na krem i serwuję z groszkiem ptysiowym lub grzankami, albo nie miksuję tylko zapiekam z grzanką w piekarniku (jak zupę cebulową) i posypuję serem gruyere. Smacznego