Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem ze szparagów"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 115
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 200
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5533
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 115
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 200
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5533
Składniki
Obierz szparagi. W szerokim garnku zagotuj 2 litry wody z solą, cukrem i połową cytryny. Wrzuć obrane szparagi, ugotuj do miękkości, wyjmij i schłodź.
Do powstałego wywaru włóż obierki i odpadki ze szparagów. Gotuj, aż płyn zredukuje się o połowę. Przecedź wywar. Szparagi pokrój. Główki odłóż do dekoracji.
Włóż szparagi do wywaru. Gotuj 10 minut. Zblenduj zupę i dodaj śmietanę. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.Źródło: Takie jest życie