Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa meksykańska"
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 40
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 137
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 961
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 40
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 137
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 961
Składniki
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Papryczkę chili pokrój w bardzo drobną kostkę lub talarki. Białą i czerwoną fasolę oraz kukurydzę osącz z zalewy, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, znów osącz.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w paski. Pomidory pokrój w mniejsze kawałki. Kiełbasę pokrój w grube talarki.
Bulion wlej do garnka, podgrzej. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę oraz czosnek, zeszklij. Dodaj pokrojone papryki oraz papryczkę chili, mieszając smaż 3-5 minut. Posyp słodką papryką oraz kuminem, dokładnie wymieszaj. Warzywa przełóż do garnka z bulionem, dodaj pomidory z puszki.
Gotuj na średnim ogniu ok. 20 minut. Następnie dodaj obie fasole, kukurydzę oraz kiełbasę. Podgrzewaj jeszcze ok. 10 minut.
Rada: Zupę można posypać startym żółtym serem o wyrazistym smaku, np. chedar.
40 minut. Porcja: 460 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie