Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa meksykańska"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Składniki
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Papryczkę chili pokrój w bardzo drobną kostkę lub talarki. Białą i czerwoną fasolę oraz kukurydzę osącz z zalewy, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, znów osącz.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w paski. Pomidory pokrój w mniejsze kawałki. Kiełbasę pokrój w grube talarki.
Bulion wlej do garnka, podgrzej. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę oraz czosnek, zeszklij. Dodaj pokrojone papryki oraz papryczkę chili, mieszając smaż 3-5 minut. Posyp słodką papryką oraz kuminem, dokładnie wymieszaj. Warzywa przełóż do garnka z bulionem, dodaj pomidory z puszki.
Gotuj na średnim ogniu ok. 20 minut. Następnie dodaj obie fasole, kukurydzę oraz kiełbasę. Podgrzewaj jeszcze ok. 10 minut.
Rada: Zupę można posypać startym żółtym serem o wyrazistym smaku, np. chedar.
40 minut. Porcja: 460 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie