Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa meksykańska"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3963
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19970
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3097
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4345
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3963
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19970
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3097
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4345
Składniki
Cebulę obierz, pokrój i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, marchewki, papryczkę chilli i czosnek.
Gdy warzywa się zrumienią, dołóż mięso pokrojone w drobną kostkę. Chwilę podsmaż i zalej wodą. Dodaj fasolę czerwoną, kukurydzę oraz fasolkę szparagową.
Przypraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz podgrzaną wcześniej na patelni słodką i ostrą papryką w proszku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso i warzywa zmiękną. Pod koniec dodaj pomidory z puszki, cukier i śmietanę. Gotuj jeszcze 15 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień