Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa meksykańska"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1153
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4805
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1449
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1153
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4805
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1449
Składniki
Cebulę obierz, pokrój i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, marchewki, papryczkę chilli i czosnek.
Gdy warzywa się zrumienią, dołóż mięso pokrojone w drobną kostkę. Chwilę podsmaż i zalej wodą. Dodaj fasolę czerwoną, kukurydzę oraz fasolkę szparagową.
Przypraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz podgrzaną wcześniej na patelni słodką i ostrą papryką w proszku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso i warzywa zmiękną. Pod koniec dodaj pomidory z puszki, cukier i śmietanę. Gotuj jeszcze 15 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień