Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa meksykańska"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1019
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4659
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1314
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1019
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4659
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1314
Składniki
Cebule obierz, pokrój w kosteczkę. 2-3 ząbki czosnku pozbaw osłonek i drobno poszatkuj. Strąk czerwonej papryki op łucz, osusz, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Przesmaż krótko cebulę z czosnkiem. Wrzuć mięso mielone (wieprzowe, wołowe lub wieprzowo-wołowe). Całość smaż, mieszając, aż mięso się przyrumieni.
Przesmażone zalej litrem gorącej wody. Dodaj kostkę bulionową. Gotuj razem na średnim ogniu pod przykryciem 30 minut.
Kukurydzę oraz białą i czerwoną fasolkę odlej z zalewy, przepłucz na sicie zimną wodą, dodaj do zupy. Wrzuć posiekaną paprykę, gotuj razem jeszcze kilka minut.
Na koniec dodaj do zupy małą puszkę koncentratu pomidorowego, wymieszaj starannie. Dopraw zupę do smaku solą, pieprzem, suszonym majerankiem i ziołami prowansalskimi. Dowolnie udekoruj.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 270 kcal, cena 4,10 zł.Źródło: Świat kobiety