Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa meksykańska"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1022
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4206
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1022
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4206
Składniki
Cebule obierz, pokrój w kosteczkę. 2-3 ząbki czosnku pozbaw osłonek i drobno poszatkuj. Strąk czerwonej papryki op łucz, osusz, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Przesmaż krótko cebulę z czosnkiem. Wrzuć mięso mielone (wieprzowe, wołowe lub wieprzowo-wołowe). Całość smaż, mieszając, aż mięso się przyrumieni.
Przesmażone zalej litrem gorącej wody. Dodaj kostkę bulionową. Gotuj razem na średnim ogniu pod przykryciem 30 minut.
Kukurydzę oraz białą i czerwoną fasolkę odlej z zalewy, przepłucz na sicie zimną wodą, dodaj do zupy. Wrzuć posiekaną paprykę, gotuj razem jeszcze kilka minut.
Na koniec dodaj do zupy małą puszkę koncentratu pomidorowego, wymieszaj starannie. Dopraw zupę do smaku solą, pieprzem, suszonym majerankiem i ziołami prowansalskimi. Dowolnie udekoruj.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 270 kcal, cena 4,10 zł.Źródło: Świat kobiety