Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa na goleni z winem"
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 77
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1420
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1048
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 574
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 77
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1420
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1048
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 574
Składniki
Mięso umyć, wrzucić na wrzątek na ok. 2 minuty, wyjąć, schłodzić. Cebulę przekroić na pół, opalić nad ogniem, opłukać, włoszczyznę oczyścić. Mięso, warzywa, przyprawy włożyć do garnka, zalać wodą (ok. 3 l), gotować na małym ogniu do miękkości.
Gotowy rosół przecedzić. Mięso starannie oddzielić od kości, podzielić na mniejsze kawałki, odłożyć. Zupę ponownie zagotować.
Pory umyć, białe części pokroić w krążki. Przesmażyć na patelni na oliwie, dolać wino, zredukować płyn, przelać do zupy, dodać mięso, rozlać na talerze.
Zupę możesz podać z polentą (ugotuj kaszę kukurydzianą, zastudź na płaskim talerzu, pokrój w kostkę, podsmaż) – będzie treściwsza.
ok. 210 minut.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Zupy
Zupy
Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Zupy
Zupa ze świeżej papryki
Zupy
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z jajkiem na twardo.
Zupy
Fabada
Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Barszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten...
Odsłon: 460
Zupa ze świeżej papryki
Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na pyszną zupkę ugotowaną z papryką św...
Odsłon: 69