Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa na goleni z winem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Mięso umyć, wrzucić na wrzątek na ok. 2 minuty, wyjąć, schłodzić. Cebulę przekroić na pół, opalić nad ogniem, opłukać, włoszczyznę oczyścić. Mięso, warzywa, przyprawy włożyć do garnka, zalać wodą (ok. 3 l), gotować na małym ogniu do miękkości.
Gotowy rosół przecedzić. Mięso starannie oddzielić od kości, podzielić na mniejsze kawałki, odłożyć. Zupę ponownie zagotować.
Pory umyć, białe części pokroić w krążki. Przesmażyć na patelni na oliwie, dolać wino, zredukować płyn, przelać do zupy, dodać mięso, rozlać na talerze.
Zupę możesz podać z polentą (ugotuj kaszę kukurydzianą, zastudź na płaskim talerzu, pokrój w kostkę, podsmaż) – będzie treściwsza.
ok. 210 minut.Źródło: Twoje Imperium