Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Składniki
Po porcjować żeberka na mniejsze części(np po 2 żeberka) i ugotować. Jak mięso zacznie miękknąć dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną marchewkę i pietruszkę i gotować.
Gdy wszystko będzie miękkie( mięso i warzywa) dodać przyprawy i dalej gotować ok. 5 minut. Dodawać stopniowo starte ogórki kontrolując poziom kwasowości zupy (gdybyśmy uważali ze po dodaniu wszystkich ogórków zupa jest nie dosyć kwaśna można dodać trochę wody od ogórków). Następnie zabielić zupę jogurtem z mąką i pogotować jeszcze chwilę. Można podawać z pieczywem- jak kto woli.