Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa paprykowa z klopsikami"
Pyszna i zdrowa zupa. Obłędnie żółta, składa się z warzyw sezonowych, których...
Odsłon: 1255
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 713
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 713
Składniki
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w paski. Cebulę drobno posiekaj. Kajzerkę namocz w wodzie. Do mięsa dodaj 1 łyżkę posiekanej cebuli, odciśniętą z nadmiaru wody kajzerkę, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi z mięsa uformuj niezbyt duże kuleczki i obsmaż je na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i wrzuć pozostałą cebulę. Mieszając smaż aż się zeszkli. Przełóż ją do bulionu. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć paprykę. Mieszając smaż ok. 3 min. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze ok. 1 min. Warzywa przełóż do bulionu, dodaj pomidory z puszki. Gotuj ok. 30 min.
Warzywa odcedź. Kilka pasków papryki odłóż do dekoracji. Warzywa zmiksuj blenderem na gładki mus i wlej do nich bulion. Dodaj słodką i ostrą paprykę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż podsmażone klopsiki oraz paski papryki, podgrzej.
60 minut. Porcja: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grochowa z makaronem
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
Bardzo szybka zupa buraczkowa
Zupa grochowa z makaronem
Grochówka na bogato - gęsta, z makaronem, dużą ilością szynki i majerankiem.
Odsłon: 163
Kapuśniak z młodej kapusty
Kapuśniak to dość kaloryczna, „treściwa” zupa, która kojarzy się głównie z se...
Odsłon: 3482