Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa paprykowa z klopsikami"
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w paski. Cebulę drobno posiekaj. Kajzerkę namocz w wodzie. Do mięsa dodaj 1 łyżkę posiekanej cebuli, odciśniętą z nadmiaru wody kajzerkę, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi z mięsa uformuj niezbyt duże kuleczki i obsmaż je na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i wrzuć pozostałą cebulę. Mieszając smaż aż się zeszkli. Przełóż ją do bulionu. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć paprykę. Mieszając smaż ok. 3 min. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze ok. 1 min. Warzywa przełóż do bulionu, dodaj pomidory z puszki. Gotuj ok. 30 min.
Warzywa odcedź. Kilka pasków papryki odłóż do dekoracji. Warzywa zmiksuj blenderem na gładki mus i wlej do nich bulion. Dodaj słodką i ostrą paprykę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż podsmażone klopsiki oraz paski papryki, podgrzej.
60 minut. Porcja: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Paprykowy miszmasz ,smaczny i treściwy.
Odsłon: 269
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3029
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4847
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39801
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3029
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4847
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39801
Składniki
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w paski. Cebulę drobno posiekaj. Kajzerkę namocz w wodzie. Do mięsa dodaj 1 łyżkę posiekanej cebuli, odciśniętą z nadmiaru wody kajzerkę, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi z mięsa uformuj niezbyt duże kuleczki i obsmaż je na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i wrzuć pozostałą cebulę. Mieszając smaż aż się zeszkli. Przełóż ją do bulionu. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć paprykę. Mieszając smaż ok. 3 min. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze ok. 1 min. Warzywa przełóż do bulionu, dodaj pomidory z puszki. Gotuj ok. 30 min.
Warzywa odcedź. Kilka pasków papryki odłóż do dekoracji. Warzywa zmiksuj blenderem na gładki mus i wlej do nich bulion. Dodaj słodką i ostrą paprykę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż podsmażone klopsiki oraz paski papryki, podgrzej.
60 minut. Porcja: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
zupa z zielonych warzyw
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupy
Szybka zupa fasolowa
Zupy
Zupa krem z cukinii
zupa z zielonych warzyw
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 75
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdec...
Odsłon: 132