Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa paprykowa z klopsikami"
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 823
Kurczak to jedno z najbardziej uniwersalnych mięs, które można przyrządzić na...
Odsłon: 89
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 362
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 89
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad lub jako wędlina do ka...
Odsłon: 823
Kurczak to jedno z najbardziej uniwersalnych mięs, które można przyrządzić na...
Odsłon: 89
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 362
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 89
Składniki
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w paski. Cebulę drobno posiekaj. Kajzerkę namocz w wodzie. Do mięsa dodaj 1 łyżkę posiekanej cebuli, odciśniętą z nadmiaru wody kajzerkę, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi z mięsa uformuj niezbyt duże kuleczki i obsmaż je na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i wrzuć pozostałą cebulę. Mieszając smaż aż się zeszkli. Przełóż ją do bulionu. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć paprykę. Mieszając smaż ok. 3 min. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze ok. 1 min. Warzywa przełóż do bulionu, dodaj pomidory z puszki. Gotuj ok. 30 min.
Warzywa odcedź. Kilka pasków papryki odłóż do dekoracji. Warzywa zmiksuj blenderem na gładki mus i wlej do nich bulion. Dodaj słodką i ostrą paprykę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż podsmażone klopsiki oraz paski papryki, podgrzej.
60 minut. Porcja: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie