Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa paprykowa z klopsikami"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14684
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4529
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43778
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 576
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 563
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14684
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4529
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43778
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 576
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 563
Składniki
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w paski. Cebulę drobno posiekaj. Kajzerkę namocz w wodzie. Do mięsa dodaj 1 łyżkę posiekanej cebuli, odciśniętą z nadmiaru wody kajzerkę, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi z mięsa uformuj niezbyt duże kuleczki i obsmaż je na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i wrzuć pozostałą cebulę. Mieszając smaż aż się zeszkli. Przełóż ją do bulionu. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć paprykę. Mieszając smaż ok. 3 min. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze ok. 1 min. Warzywa przełóż do bulionu, dodaj pomidory z puszki. Gotuj ok. 30 min.
Warzywa odcedź. Kilka pasków papryki odłóż do dekoracji. Warzywa zmiksuj blenderem na gładki mus i wlej do nich bulion. Dodaj słodką i ostrą paprykę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż podsmażone klopsiki oraz paski papryki, podgrzej.
60 minut. Porcja: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie