Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 395

Ekstra

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Cebulę i marchewke drobno kroimy i dusimy na oliwie. W tym czasie obieramy pomidory ze skórki i kroimy na ćwiartki. Dodajemy je wraz z czosnkiem i ziołami do cebuli i marchewki. Kostkę rozpuszczamy w 1,5 litra wrzącej wodzie. Bulion zalewamy warzywa. Gotujemy na wolnym ogniu ok.30 min. Miksujemy dodajemy śmietanę i przyprawy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń