Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa "Nic" jest to deser, który podajemy na zimno. W czasach naszych mama i babć był bardzo popularny. Tak naprawdę, aby go przygotować potrzebujemy kilku jajek i mleka oraz cukru. Jest to danie, a może deser, które podane dzieciom zaintryguje i zasmakuje. W moim domu bardzo często przygotowywano ten deser. Zajadałam się nim.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 273
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3329
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1843
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29376
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 273
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3329
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1843
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29376
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie żółtka z 30 g cukru miksujemy do białości. Mleko zagotowujemy z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i aromatem waniliowym. Na gotujące się mleko układamy małe beziki, powstałe z ubitych białek. Gotujemy około 40 sekund. Odcedzamy. Do gotującego się mleka dodajemy masę jajeczną powstałą z żółtek i cukru. Gotujemy chwilkę do momentu zgęstnienia. Studzimy. Przelewamy do eleganckich miseczek. Podajemy z bezikami. Dowolnie dekorujemy.