Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa w przygotowaniu, sycąca zupka
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1122
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1075
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2131
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1122
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1075
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2131
Składniki
Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody. Dodać pokrojony w kostkę serek topiony (im mniejsza kostka, tym szybciej się rozpuści), ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie oraz zielony pieprz. Gotować na niewielkim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż serki się rozpuszczą. Zagęścić według uznania. Ugotować makaron oraz brokuły. Brokuły rozdrobnić widelcem na niewielkie kawałki i razem z makaronem dodać do zupki. Można serwować posypane tartym parmezanem. Smacznego!