Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa w przygotowaniu, sycąca zupka
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67538
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1862
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67538
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1862
Składniki
Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody. Dodać pokrojony w kostkę serek topiony (im mniejsza kostka, tym szybciej się rozpuści), ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie oraz zielony pieprz. Gotować na niewielkim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż serki się rozpuszczą. Zagęścić według uznania. Ugotować makaron oraz brokuły. Brokuły rozdrobnić widelcem na niewielkie kawałki i razem z makaronem dodać do zupki. Można serwować posypane tartym parmezanem. Smacznego!