Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wręcz błyskawiczna zupa (jej przygotowanie zajmuje max 30minut) do tego pyszna i prosta oraz bardzo tradycyjna. Przepis zaczerpnięty z książki Hanny i Pawła Lis "Kuchnia Słowian"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 114
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1202
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 114
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1202
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13294
Składniki
Do gotującej się wody wrzucamy opłukane i pokrojone listki szczawiu. Gotujemy 15 minut.
Dodajemy sól i zaprawiamy śmietaną rozmąconą z jajkiem i żółtkami. Zdejmujemy z ognia aby nie zważyły się żółtka.