Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa węgierska z grzybami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 325
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 151
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 225
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4618
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 163
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1156
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 325
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 151
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 225
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4618
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 163
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1156
Składniki
Grzyby oczyść, opłucz i pokrój w plasterki.
Obraną cebulę posiekaj, posyp solą i zeszklij na maśle.
Dodaj grzyby, podlej odrobiną wody, po czym duś je pod przykryciem ok. 10 minut.
Dolej bulion z sosem sojowym, dorzuć paprykę oraz koperek. Gotuj 15-20 minut na małym ogniu.
Mleko połącz z mąką pszenną i odrobiną wywaru. Wlej do gorącej zupy, energicznie mieszając. Uważaj, żeby się nie zwarzyła.
Gotuj grzybową do czasu, aż zgęstnieje. Na koniec dopraw do smaku i zdejmij garnek z ognia.
Rozlej zupę do talerzy, a następnie udekoruj kleksem kwaśnej śmietany i posyp posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax