Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa węgierska z grzybami"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 360
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 360
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Grzyby oczyść, opłucz i pokrój w plasterki.
Obraną cebulę posiekaj, posyp solą i zeszklij na maśle.
Dodaj grzyby, podlej odrobiną wody, po czym duś je pod przykryciem ok. 10 minut.
Dolej bulion z sosem sojowym, dorzuć paprykę oraz koperek. Gotuj 15-20 minut na małym ogniu.
Mleko połącz z mąką pszenną i odrobiną wywaru. Wlej do gorącej zupy, energicznie mieszając. Uważaj, żeby się nie zwarzyła.
Gotuj grzybową do czasu, aż zgęstnieje. Na koniec dopraw do smaku i zdejmij garnek z ognia.
Rozlej zupę do talerzy, a następnie udekoruj kleksem kwaśnej śmietany i posyp posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax