Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy pomysł na moje ukochane boczniaki!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1914
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6335
Polecam.
Odsłon: 357
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 795
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 361
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1914
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6335
Polecam.
Odsłon: 357
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 795
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 361
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę; marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w słupki. Wrzucić wszystko do garnka, zalać wodą i gotować wraz z kostkami ja używam: cielęcą Knorra i podwójnie drobiową Winiary.
Cebule pokroić na piórka i zeszklić na maśle. Do cebuli dorzucić pokrojone w paski boczniaki. Podsmażyć.
Gdy warzywa będą miękkie dodać do nich cebulę i grzyby. Gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i vegetą, a także ostrą papryką i lubczykiem. (Ja zamiast sypkiej papryki używam pasty paprykowej, którą przywiozłam sobie z Węgier.) Można dodać do zupy śmietanę lub bardziej dietetycznie jogurt naturalny.