Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy pomysł na moje ukochane boczniaki!
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 245
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 318
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5747
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2057
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 245
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 318
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5747
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2057
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę; marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w słupki. Wrzucić wszystko do garnka, zalać wodą i gotować wraz z kostkami ja używam: cielęcą Knorra i podwójnie drobiową Winiary.
Cebule pokroić na piórka i zeszklić na maśle. Do cebuli dorzucić pokrojone w paski boczniaki. Podsmażyć.
Gdy warzywa będą miękkie dodać do nich cebulę i grzyby. Gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i vegetą, a także ostrą papryką i lubczykiem. (Ja zamiast sypkiej papryki używam pasty paprykowej, którą przywiozłam sobie z Węgier.) Można dodać do zupy śmietanę lub bardziej dietetycznie jogurt naturalny.