Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy pomysł na moje ukochane boczniaki!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5419
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9237
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 130
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 742
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5419
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9237
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 130
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 94
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę; marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w słupki. Wrzucić wszystko do garnka, zalać wodą i gotować wraz z kostkami ja używam: cielęcą Knorra i podwójnie drobiową Winiary.
Cebule pokroić na piórka i zeszklić na maśle. Do cebuli dorzucić pokrojone w paski boczniaki. Podsmażyć.
Gdy warzywa będą miękkie dodać do nich cebulę i grzyby. Gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i vegetą, a także ostrą papryką i lubczykiem. (Ja zamiast sypkiej papryki używam pasty paprykowej, którą przywiozłam sobie z Węgier.) Można dodać do zupy śmietanę lub bardziej dietetycznie jogurt naturalny.