Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy pomysł na moje ukochane boczniaki!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15685
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8793
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 654
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15685
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8793
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 654
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8303
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę; marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w słupki. Wrzucić wszystko do garnka, zalać wodą i gotować wraz z kostkami ja używam: cielęcą Knorra i podwójnie drobiową Winiary.
Cebule pokroić na piórka i zeszklić na maśle. Do cebuli dorzucić pokrojone w paski boczniaki. Podsmażyć.
Gdy warzywa będą miękkie dodać do nich cebulę i grzyby. Gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i vegetą, a także ostrą papryką i lubczykiem. (Ja zamiast sypkiej papryki używam pasty paprykowej, którą przywiozłam sobie z Węgier.) Można dodać do zupy śmietanę lub bardziej dietetycznie jogurt naturalny.